Monday, 18 April 2011

World Without Strangers

Lately,

aku asyik terfikirkan tentang jodoh,

mungkin sebab aku dah mula dapat undangan kawan2 yg nak mendirikan masjid.

kawan-kawan yang rapat dah mula seorang demi seorang tunang.

and then nikah.

kawan2 yg dulu rock2 batu, pun dah beranak pinak.

yg lulusan spm ke, lulusan pmr ke, lulusan diploma,degree

cantik,kurang menarik , kurus, gemuk.

mereka kawin juga.

hehehehehe so,buat ape nak risau. :D

aku selalu rasa demotivated kejap bila tgk perempuan2 cantik, atau muka calon menantu pilihan, comel, ada ilmu agama. etc etc.

selalu fikir, kalau letak perempuan itu sebelah aku,

sure lelaki akan pilih dia bukan aku.


....................

tiba2 rasa nak jugak,

nak ada family sendiri.

nak ada suami,

nak ada anak2.

pastu fikiran mula la panjang.
dari payahnya mengekalkan hubungan antara manusia.

keseimbangan dunia akhirat.

kehidupan keluarga dan kawan2

batasan antara waktu muda dan rakan2

keluarga mertua.

kewangan.

kemampuan emosi.

..................

hehehehe sampai isu jiran2 pun boleh terlintas.

dapat jiran kaki gosip ke, suka gaduh2 ke. susah juga.

........

kawin masa belajar?

semoga niat dan keputusan kalian di redhai dan diberkati Allah.

Rezeki Allah banyak melimpah limpah,

minta lah pada-Nya dan usaha.

................

bila baca kisah2 perkahwinan,

terselit keindahannya,

dgn diselangi ayat2 Allah dan hadith.

peraturan bekeluarga.

indah nya rahsia Allah..

...................

aku tak mencari, bukan menafikan keinginan.

pilihan bukan di tangan aku. :)

biarlah kan.

semakin fikir, semakin rasa dekat dgn Allah.

indahnya ada perasaan.

heehehehehehehe...

.............

kawin awal ke kahwin lewat ke,

pun bukan pilihan aku.

tiba masanya. ada lah kan?

hehehehe

......

aku yang tipikal menanti imamku.

*dimana aku akan hormati dia sepenuhnya from the bottom of my deepest heart tanpa di suruh
sebab aku kan degil dan mengada-ngada.

2 comments:

white_roses said...

huhu.. i wll pray for you dear...

typicalisme said...

W.Roses : thank you! :)