Wednesday, 7 December 2011

troublesome.

if things does not goes on your way.

do not worry.

Allah knows better.

but if you do not have faith in Allah.

you need to worry a lot.

because Allah knows everything.

Sunday, 4 December 2011

hujung minggu

bila jauh jauh rindu sampai nangis-nangis,

bila dekat gaduh gaduh.

bila jauh rasa tak best,

bila dekat rasa rimas,

ralat rasanya bila bermain dgn emosi begini.

aku memang tak reti menghargai mungkin.


Wednesday, 23 November 2011

Anonymous







yakin pada rezeki Allah.

yakin pada takdir yg telah diaturkan oleh-Nya.

Semoga perasaan2 kecewa kerana tahu perkara,benda yg rasa ingin dimiliki tak mungkin kau miliki, menjauh.

semoga padamlah semua rasa iri hati, kerana tidak berjaya mendapatkannya.

Realitinya,Manusia selalu nak yang terbaik tanpa berusaha menjadi yang terbaik.

aku, tidak mencari kesempurnaan, cukup hanya penambah baikan setiap hari.

Sesungguhnya Allah Maha mengetahui.

Tuesday, 22 November 2011

Auwwwwwmmmmm!

Reminder :
1.Ini adalah pendapat aku semata-mata.

2.twitter memang best! baca timeline malam tadi lagi best dri baca surat khabar hari ini.

aku jarang. jarang sangat tengok perlawanan bola sepak, aku rasa aku tgk final je kot atau yg aku nak tgk.

Malaysia punya team.selalunya.

yang aku kenal, kembar kacak, safi salee dan apek fahmi tu.

*oh sekrang aku dah kenal baddrol bakhtiar. hahahaha*

aku tgk kat rumah, semngat. debar. tapi bila dah satu sama, aku ngantuk je, jaga2 sampai penalti. yg paling akhir. tu yg kenal abg bad tu. ceh dan dan abg kan.

..............

twitter, timeline penuh dgn kebanggaan rakyat malaysia towards our team.

ya, aku turut bangga sebab menang.

aku rasa fahmi yg hebat. aku pun tak tahu, sebab bukan aku peminat bola sepak kan.
nak komen lebih memang tak layak langsung lah kan.

tapi aku mcm rasa,

team kita bukan hebat gila-sangat-sangat.

menang sebab penalti, tu pun beza satu gol saje.

tak rasa mcm luck ke? or memang takdir?

sebab aku rasa bola akhir tu terlepas masuk gol. hahahaha

aku still bangga sebab harimau muda menang emas.

menang, yes menang.

tapi tak perlu la puji secara berlebihan, kalau taklah serius hebat, sampai ada komentator tu kata

"Harimau Muda 'MEMBENAM' Garuda"

garuda tu tak lah kalah teruk kan?

all the best to our team untuk rabu ini.

do you ever wondered,

kalau team kita kalah,

komen apa yg bakal timbul di rata2 media masa?

Thursday, 17 November 2011

Nasi Lomak Makcik Mawar

minggu nie aku asyik makan nasi lemak makcik kat dataran mawar tu,

sebab aku tengah budget. kih kih kih RM 1.50, setel dinner.

pastu terbaca post seorang kawan tentang perihal aurat,

mari kita share untuk renungan bersama ya :)



TUTUP aurat dgn BUNGKUS aurat?Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.


Situasi 1:


Aisyah: Ahmad, cbe teka aku tgh BUNGKUS ape?


Ahmad: Alaaa, nasi lemak.


Aisyah: Aik? Mne ko tau?


Ahmad: Aku nmpk nasi tkluar sikit tu. Lgpun aku tau ko mmg jual nasi lemak.


Aisyah: Ok2. Cbe teka nasi lemak ni byk ke sikit?


Ahmad: Alaaa lg sng. Byk la.


Aisyah: Ha? Cmne ko tau ni?


Ahmad: Tgok bntuk & saiz laa. BUNGKUSan bsar, byk. BUNGKUSan kcik, sikit. Haha kantoi.


Aisyah: Pandainye ko ni.


Ahmad: Bkn aku yg pndai, ko yg xpndai. Haha.


Aisyah: Ceh. Malas la soal.



Situasi 2:


Aisyah: Ahmad, cbe teka aku TUTUP ape dgn tudung saji ni?


Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?


Aisyah: Salah.


Ahmad: Telur dadar?


Aisyah: Salah lg.


Ahmad: Karipap?


Aisyah: Salah jugak.


Ahmad: Fail MQA?


Aisyah: Ish. Lg la salah.


Ahmad: Abis tu ape? Mne la aku nk tau ape yg ko TUTUP tu.


Aisyah: Nasi lemak laa. Cbe teka byk ke sikit?


Ahmad: Ceh. Mne aku nk tau. Malas la jwb.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


maka, jgn la bungkus, nanti kamu yg bungkus. :)

Thursday, 10 November 2011

Syarifah Kusnan

Pah,

selamat hari jadi yg ke 21.

terima kasih, saya rasa tabung awak akan cepat penuh.

semoga bahagia selalu.

jika inginkan sesuatu, bersungguh-sungguh lah mahu kan. bertindak.

saya tak janji dpt tolong, tapi if i will, i will never leave you alone.

sweetnye saya?

grrrr. hehehehe

happy birthday skali lagi :)

Tuesday, 8 November 2011

Dimana aku?

Rindu kuliah maghrib, kuliah subuh,

nasihat2 agama.

baca maksurat, yasin, ayat2 lazim sebelum tidur.

bila dah habis sekolah, ilmu akhirat atas inisiatif sendiri,

zaman sekolah spoon-fed habis,

ilmu agama aku cetek, tertumpah sini sikit sana sikit,

dah makin cetek.

hurmmmm..... need to get back on the right track.

Ya Allah, Ampunilah dosa-dosa hamba-Mu ini.

ice-room

tunggu2 org ini, org itu balik ke kampung halaman utk jumpa,

tapi tak jumpa2 juga.

hehehehe

tengok gambar2 graduasi dia,

gambar2 lama.

gambar orang ini...

orang itu.

hati jadi rindu.

hati jadi sayu,

bila nak ketemu,

mustahil jadi seperti dulu.

tapi tak mustahil akan jadi lebih indah :)

*eh mcm org bercinta pula,hahahaha yopos yopos.

Thursday, 13 October 2011

roti coklat

aku tak pandai english sgt pun,

but i am sure bila nak pakai perkataan yang pelik2.

ok, maybe aku seorang shj yg rasa perkataan2 tu pelik, and aku tak tahu maksud. hehehehehe




well ya, aku pissed off bile google translates the words.

aku expect something nicer.

chill! be happy.


Monday, 10 October 2011

Lambaian.

aku tak tahu kenapa air mata aku sekrang mudah sgt nak mengalir.

it's not like aku tak pernah berpisah mereka,

dulu aku duduk Sheffield dgn makcik for almost 6months.

ok je.

mungkin dah besar sikit ni,

rasa sayang dan cinta lebih terasa.

barangkali.

semasa hantar mereka,

aku tak ckp banyak,

masa peluk sebelum mereka masuk mendaftar (check in),

aku peluk je, tanpa suara..

lama juga.

bahu yang paling selesa.

sedar2, basah bahu itu.

...

balik asrama,

bantal yg aku labuhkan kepala,

aku basahkan juga,

tapi tak seselesa bahu yang aku basahkan tempoh hari.




Tuesday, 4 October 2011

Peer = Associate = Helper (PAH)


penangan yg kebaboom.

well, people loves you for who you are.

and i never changed my FB name until today.

ok, seminggu aja ya!

:)






Monday, 3 October 2011

SMF is a family

I am improving my English,

I can't speak well,

way too far to speak fluently. in ENGLISH.

i always uses the broken English in my daily life,

and it became habit, and sounded the wrong one seems so right.


put away the ego(s).

open up your heart.



King OTR

tadi aku teringat kat kamu lagi,

jadi untuk early dinner tadi,

aku order barli suam.

hahahahaha

silly me.

Monday, 26 September 2011

Samsung Galaxy S

semalam semasa memandu pulang ke Shah Alam,

aku teringat dekat kamu.

ya kamu. ok. kamu lah.

yes, my heart was itching a bit semalam.

i miss you,

the sour smiles,

the conversation we used to have.

hehehehe

i miss the time when you've been the one i am looking forward to see every-time i enter the room.

ok, i sounded so poyo and mcm aku bercinta dengan kamu,

tidaklah kan?

kamu crush aku,

dulu, itu dulu. :)

sekarang tidak lagi,

cuma kadang2 aku teringatkan kamu.

dan terasa rindu.

titik.

Friday, 12 August 2011

Renungan bersama

Anas bin Malik r.a. berkata: Iblis telah bertanya pada Allah, katanya : “Wahai Tuhanku! Engkau


telah memberikan anak Adam tempat kediaman untuk mereka berteduh dan berzikir


kepadaMu, oleh itu tunjukkanlah padaku tempat kediaman untukku.”


Firman Allah: “Tempat kediamanmu adalah di dalam tandas.”


Iblis bertanya lagi: “Wahai Tuhanku, Engkau telah berikan anak Adam berkumpul di masjid, di


manakah pula tempatku berkumpul?”


Firman Allah: “Tempatmu berkumpul ialah di pasar-pasar, pesta, pusat membeli belah, kelab


malam, tempat hiburan serta majlis-majlis maksiat.”


Iblis bertanya: “Wahai Tuhanku, Engkau berikan anak Adam itu kitab (al-Quran) untuk


mereka membacanya, tunjukkanlah apa pula bahan bacaanku?”


Firman Allah: “Bacaan untukmu ialah syair dan sajak yang melalaikan.”


Iblis bertanya: “Wahai Tuhanku, Engkau telah berikan kepada mereka cerita-cerita benar,


apakah pula cerita bagiku?”


Firman Allah: “Cerita bagimu ialah kata-kata kesat dan dusta.”


Iblis bertanya:”Wahai Tuhanku, Engkau telah berikan azan kepada anak Adam untuk mereka


memanggil orang sembahyang, apa pula azan untukku?”


Firman Allah: “Azan untukmu ialah seruling.”


Iblis bertanya: “Wahai Tuhanku, Engkau telah menghantar utusan-Mu dari para rasul dan juga


nabi, siapakah yang menjadi utusanku?”


Firman Allah : “Para utusan mu terdiri daripada bomoh, tabib dan dukun yang menduakan


Aku.”


Iblis Bertanya: “Wahai Tuhanku, Engkau berikan kitab suci al-Quran yang bertulis kepada


mereka, apakah pula tulisan bagiku?”


Firman Allah: “Tulisanmu ialah tatu, gincu serta lukisan di badan.”


Iblis bertanya:”Ya Tuhanku, Engkau berikan anak Adam perangkap, apakah pula perangkap


bagiku?”


Firman Allah : “Perangkap bagimu ialah wanita.”


Iblis bertanya: “Ya Tuhanku, Engkau berikan mereka minuman yang halal yang disebutkan


nama-Mu, apakah pula minuman untukku?”


Firman Allah : “Minumanmu ialah sesuatu yang memabukkan serta tidak disebutkan nama-Ku


padanya.”


Sabda Rasulullah saw : ” Wahai manusia, laksanakanlah amalan-amalan menurut kemampuan


kamu. Sesungguhnya Allah tidak akan bosan sebelum kamu merasa bosan. Sesungguhnya


amalan yang paling disukai Allah ialah amalan yang ringan namun berterusan.”


(Hadis Riwayat Muslim)

Thursday, 14 July 2011

Barli suam,ok?

tangguh tangguh tangguh....

banyak nak tulis. itu ini.

dlm satu masa,tak dapat tulis semuanya.

jadi lupakan apa yg ingin di cerita kan tempoh hari.

..............................

esok 14 Julai 2011.

perlu ambil ubat malaria sebagai baju kebal untuk ekspidisi ledang.

ya, aku menyertai ekspidisi mendaki gunung ledang.

tak percaya?

aku pun.aku masih mcm tak percaya aku boleh ikut ekspidisi ini.

15-21 Julai 2011,

aku akan tidur dri alam maya, kekasih utama.

tinggalkan semuanya untuk berada di dlm hutan.

aku suka hutan, cuma aku tak lah rasa mahu membina hidup dlm hutan kan. ok poyo.

for those who believes in me,

i heart you guys.
it means so much to me.

seriously, aku gemuk. itu fakta. undeniable.
tapi aku rasa aku mampu.

sebab, keterujaan mampu mengatasi segalanya.

im not a quitter.i guess. jgn jadi judge-mental sgt when it comes to other people.
it's only a way of making oneself feel better, by hurting others.
don't be too closed mindedness or lack of manners.

you won't go anywhere with that attitude.kan?

aku sedang packing sambil ada mood untuk berblogging.
doakan perjalanan selama 7 hari berjalan dgn lancar.

semoga aku dapat tawan puncak Ledang. :)

..............................................

"Coz u deserve it"

thank you dude!

Sunday, 3 July 2011

The end of chapter one.

lama tak update.

baru delete post sebelum post ini.

tak tahu kenapa.

parasaan jadi kaku.

hati terasa poyo sebab berperasaan begitu.

nak share dengan orang.tapi rasa tak perlu.

sebab, mcm susah je nak explain apa perasaan sebenar.

nanti misleading, mis-communication.

and so forth.

so, keep it to myself.

bye.

Sunday, 19 June 2011

Privatization - Dasar penswastaan

i heard the birds were chipping,

they sounded so happy.

i smiled.

there are actually great moments to be remembered

there are million reasons i could be smiling.

laughing and dancing.

no matter how serabut your life is.

take a moment and live your life.

....................



Wednesday, 15 June 2011

The one.

i am sorry.

i do not know.



if only i knew it before i also don't know what to do.

hehehehehe

i am sorry.

things are expected.

heehehehe..... if i were you,

maybe aku pun akan jeles juga somehow.

tapi kalau aku tahu lebih awal, i could avoid things. hehehe

cuma kalau nak borak2 you can come to me. :)

jangan risau lah.

if you are the one who can hold his heart

and if you want it to stay.

why not.

learn to love yourself while with him.

i am here not to complicate things.

all the best bebeh! :)

Tuesday, 14 June 2011

Anan Suka Bermakna

i mentioned this earlier.

and it happened.

hehehehe.

how do i really feel?

i don't know.

sometimes i feel i am in a denial.

a perfect one.

hehehehe

am i?

Picnic



i used to make fancy cards.


now, i have limited passion making one.


but i guess it does not matter how ugly the gift is,


or how messy is your handwriting would look in a piece of paper.


it's a bout celebrating and giving.


giving is always about letting other people to have a little of your heart.


..................................................................




Jarang-jarang











-BLANK-

Monday, 13 June 2011

Merokok dlm panggung.

today.

should i get him something?

aaaaah.

maybe a wish will be enough.

happy birthday pakcik.

fasten your seat belt,

it's gonna be a bumpy ride along the way,

but i know you are tough enough to get through it....

have a life,

have a good one!


Cuti Sekolah :)



i would say that i have a wonderful life right now.

dah sebulan cuti semester. banyak juga aktiviti. padat.

yang penting aku semakin hitam. hehehehe

mari aku hidangkan dgn lebih gambar dari perkataan..

family day at Damar Suria, Melaka.




Nadia and Abg Mun finally..married.mcm kanak2 sekolah bercinta pulak mereka nie.

with cece ang Kak.GOKIM, Kg Bahagia,K.Perlis. will cerita panjang dlm next2 post. banyak kot cite best.7hari jadi anak nelayan. :)

dapat kah mcm ikan se-fresh ini di bandar? haisyh. rindu ikan bakaq.

Kak Long and Abg Fauzi :) congrats :)

i always wanted to buy a blackberry, but i ended up buying Samsung Galaxy Ace
android, it's cool and i am not regret it. bye2 BB,kita tiada jodoh :D

watch KL Gangster at JJ Cheras Selatan.
pelik sebab mama and papa bagi gi tgk movie malam2.
anyway, great malay movie watched with great guys.


Friday, 10 June 2011

galaxy ace..

selamat tinggal bb...tiada jodoh antara kita....heheehe android telah mencuri hatiku.

Friday, 27 May 2011

Bukan ROBOT

i am now facing to the beach.

my current location is at Damar Suria Resort, Melaka. :)

yesterday was something.

i don't know whether i am a good friend or not.

and i don't know whether i ever put a smile on every faces that ever made me smile.

last few days, i mentioned this on my twitter.

I can’t help to put away your sorrow, but i’ll always can lend u my shoulder and ears.

truly, i have a specific person when i jotted the words down.
he looks serabut and all.

i don't know.

nak tegur pun jadi serba salah.

it's not my problem anyway.kan?

...................................................................

yesterday, i realized something important.

dia bercerita, tentang perkara yang aku tak pernah tahu.

dia jawab pertanyaan yang dah lama aku nak tanya tapi tak tanya,mungkin takkan tanya. tapi dah tanya smalam.

dia tanya soalan yang aku tahu jawapan tapi takkan aku nak cakap semuanya?

semalam, dia menjadi seorang kawan. ya seorang kawan.

dan membuatkan, aku rasa i don't want to lose that kind of friendship.

ok.aku ini sangat poyo tahu tak?

..............................

his name is everywhere kat blog ini.

i did not mentioned his name personally but he is here.

dan last sekali aku delete pautan blog ini dari rangkaian twitter.

aku rasa macam aku nak kekalkan hubungan yang sedia ada.

aku tak rasa dia pernah klik di blog ni, tak pernah melawat pun kot.

bagus lah., tiba2 aku tak nak dia tahu pun apa isi blog ni.

hahahahaha

aku ingin menjadi kawan, ya kawan.

yang lepas biarlah lepas kan. :)

"ko memang cemtu,dh kenal sangat"

bye!



Sunday, 22 May 2011

Laksa Merbok

there are certain people i can not easily attached to.

i am not friendly enough to do so.

i'm not that good to hide my face expression.

it always can easily be seen.

i am sorry for not being friendly enough. hehehe

.................................

using the wrong word can mislead communication.

i don't know.

but i do use words like bongok, bengong, tolol,

for me the words not that harsh.

but maybe not to others.

ok i admit, i am silly enough.

i do feel 'bodoh' is a quite a harsh word to say.
.....

ok it doesn't matter lah.

it just bila bergurau dengan kawan sekeliling,

you have to adapt. and be safe especially if you meet new friends.

be nice to others, say nice words.

and bergurau dan bertegur sesama kawan2.

tak salah, kalau kena cara.

i am reminding myself, and i hope i'll be better each day.

selalu lupa, lalai dlm menjaga kemaslahatan antara manusia. haisyh.

silly me.

Wednesday, 18 May 2011

Android

hey kamu,

ye kamu.

mengapa masih tidak berteman.

segeralah bertemankan insan istimewa.

supaya perasaan daku terhadap kamu menjauh.

haisyh~

pernah suatu ketika, aku ingin jadi orang itu.

tapi tak mungkinlah kan..

shhhuhhh shuhhhh.

pergilah,

pergilah perasaan ini.

pergilah melayang jauh.

Sunday, 15 May 2011

Kidal

MAY

  1. 29th Apr - 10th May : Exams
  2. 10th : the semester break starts.
  3. 11th - 14th :Team building SMF/FSPU at Gambang Resort City, Pahang
  4. 16th - 26th : Earn money by working.
  5. 27th - 29th :Family Day, Melaka
  6. 28th : Nadia nikah.
  7. 29th : Wedding Abg Mun and Nadia, Port Dickson
  8. 31st : Gerakan Obor Khidmat Masyarakat (GOKIM),Kampung Bahagia,Perlis
JUNE

  1. 1st - 6th : GOKIM, Kg Bahagia, Perlis
  2. 6th - 8th : Derak...Perlis/Kedah/Langkawi <--------------------- on hold
  3. 11th : Wedding Kak Long (Elda) , UKM, Bangi.
  4. 12th : Anuar Darasid- Wedding, Triang,Pahang
  5. 13th : Papa's birthday, Home :)
  6. 18th : Wedding Kak Long (sblh Abg Fauzi), Teluk Intan, Perak
  7. 24th - 26th : Labuan,Sabah
JULY

  1. Johore-Singapore with the Puteriansz <-------------------- on hold
  2. 15th - 21st : Ekspidisi Gunung Ledang,ERA20, Ledang, Johor.


UiTM dihatiku.
masih.
:)

SHIP (STUDENT HIGH IMPACT PROJECT)

cuti semester sudah bermula...

jeng jeng jeng.......
actually it already started last tuesday,
but i was undergone a programme called Student High Impact Project (SHIP)
at Bukit Gambang Resort City, Pahang.

i could say it was a PERFECT getaway after a long stress during exam weeks.
met new friends,
bonding with the friends.

i just love every bit of it.
the good food,
cool people,
exciting activities,
jungle tracking,
the jungle,
the waterpark,
the project.





Secretariat - Group B




dah lah.

enough.

it was great. i hope to give my best for the team. :)

Thursday, 12 May 2011

Kamu juga

dua dua buat aku jadi atas angin.

berat tapi melayang.

lama juga.

tapi sebab berat kan,so ke tanah juga la lepas itu.

antara dua, besar kemungkinan satu pun tak akan sentiasa menjadi angin ketika kepanasan kelak.

walau apa pun.

dua dua berjaya melayangkan walau hanya seketika, sedetik lebih.

Sunday, 1 May 2011

bila ada sayap kenapa tak terbang?

WHEN IS THE LAST TIME YOU DO SOMETHING YOU ALWAYS WANTED TO DO?


there will be time when we don't even remember what we were fighting for.

when the last time we embaressed ourself in public,


when i look back to remember why i don't like one person or a thing or maybe the situation, the place and so forth.

i don't even remember what annoyed me yesterday.


i just can't think why i felt that way.

i just don't remember,

the memory just fade away, no, it flushed away after a few years,


or maybe less than that.


Melayu mudah lupa,


seriously,it's actually true.

we will eventually forget the things that does not important to us for the next five to ten years forward.


so,if you feel like having a silly or stupid thing in your head right now.

and feel like doing it.

but you are ''what-will-people-would-say-if'' person.

or you are "can-i-do-it?" person,

or you are 'i-am-moneyless' person


do it now,say it now,

be silly,

do some fun stuff.

be spontanious,

go out and experience things!

you might be too old to do something fun later on.


you may be running out of money or time.

but everyone has 24hours a day right?

does everything involve lots of money?



be silly,but never do stupid things that you will regret later!



some silly things or maybe look stupid enough to other,

but not to you.


the question is,

does it even matter to you in the next five years from now?


so,

do you have a crush on someone?

do you think you will die if you bungee-jumping,but you always wanted to try it so badly?


money is not the only factor that stop you of doing something your always wanted to do.


it's your gut.


...and please, sometimes try to be less serious on plannig a perfect-future.

perfect does not even exist.


oh,feel like eating ice-cream for breakfast la. :D

Tuesday, 26 April 2011

Little Bridge.

things are getting better.

but there are things too comfortable for being stagnant.

i don't know.

sometimes,i feel like not thinking where my life will lead me to...

to be happy in the present. fullstop.

...........................................

i miss when you were back then in Morocco.

we were like boleh chatting the whole night.

dengan perubahan masa,

Kenitra vs Kepong.

hahahaha.

when you are here,kat Malaysia,

and you even kat Bangi,

we rarely connected-online.

hehehehehe

but things change kan.

so do i.

i finally found the things i love to do the most.

the good life i've been living on.

and i am blessed.

................

and i am glad you were in it.

oh wait. you are still in it.

out of all the guys out there.

you are the coolest!

.....

by just saying few words you can light up my whole day.

poyo kan?

but it is actually real.

hihihihihi

thank you.

did you know that you are my-little-bridge?

Sunday, 24 April 2011

Plaza Alam Sentral, Shah Alam

exam is just around the corner.

and i am not prepared.

hati terasa debar.

memikirkan tentang masa hadapan.

bukan terlalu hadapan macam hadapan hadapan.

cuma hadapan.

hadapan yang lebih dekat :)


Thursday, 21 April 2011

What are Words- Chris Medina

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

I'm forever keeping my angel close

Monday, 18 April 2011

World Without Strangers

Lately,

aku asyik terfikirkan tentang jodoh,

mungkin sebab aku dah mula dapat undangan kawan2 yg nak mendirikan masjid.

kawan-kawan yang rapat dah mula seorang demi seorang tunang.

and then nikah.

kawan2 yg dulu rock2 batu, pun dah beranak pinak.

yg lulusan spm ke, lulusan pmr ke, lulusan diploma,degree

cantik,kurang menarik , kurus, gemuk.

mereka kawin juga.

hehehehehe so,buat ape nak risau. :D

aku selalu rasa demotivated kejap bila tgk perempuan2 cantik, atau muka calon menantu pilihan, comel, ada ilmu agama. etc etc.

selalu fikir, kalau letak perempuan itu sebelah aku,

sure lelaki akan pilih dia bukan aku.


....................

tiba2 rasa nak jugak,

nak ada family sendiri.

nak ada suami,

nak ada anak2.

pastu fikiran mula la panjang.
dari payahnya mengekalkan hubungan antara manusia.

keseimbangan dunia akhirat.

kehidupan keluarga dan kawan2

batasan antara waktu muda dan rakan2

keluarga mertua.

kewangan.

kemampuan emosi.

..................

hehehehe sampai isu jiran2 pun boleh terlintas.

dapat jiran kaki gosip ke, suka gaduh2 ke. susah juga.

........

kawin masa belajar?

semoga niat dan keputusan kalian di redhai dan diberkati Allah.

Rezeki Allah banyak melimpah limpah,

minta lah pada-Nya dan usaha.

................

bila baca kisah2 perkahwinan,

terselit keindahannya,

dgn diselangi ayat2 Allah dan hadith.

peraturan bekeluarga.

indah nya rahsia Allah..

...................

aku tak mencari, bukan menafikan keinginan.

pilihan bukan di tangan aku. :)

biarlah kan.

semakin fikir, semakin rasa dekat dgn Allah.

indahnya ada perasaan.

heehehehehehehe...

.............

kawin awal ke kahwin lewat ke,

pun bukan pilihan aku.

tiba masanya. ada lah kan?

hehehehe

......

aku yang tipikal menanti imamku.

*dimana aku akan hormati dia sepenuhnya from the bottom of my deepest heart tanpa di suruh
sebab aku kan degil dan mengada-ngada.

Wednesday, 13 April 2011

SMF

My new life has JUST begun.

yes, baru.... baru rasa.

tak kisah orang nak kata apa.

aku dah jatuh cinta dgn kehidupan kat sini.

aku pernah kata dlm post ini yang,

"i'm finally going to end doing something that i love to do

for

something that i think i might love."


i am currently falling for that something i thought i might love.


the new family,


thank you for being so welcoming,


i am glad i am one of them.


yes them.


them as a whole.

Monday, 11 April 2011

R.E.M


i wish i could spend more time celebrating your most important day of the year.

what ever it is,

I HEART YOU.

i'm glad that Allah sent me to you.

May you are blessed by Allah, each and every single way of your life.

Happy 21st birthday :)


Friday, 18 March 2011

Tony Buzan

Mr Wabbit :)



those days~


batang drum esprit.


postcard from najihah-ireland


:)


imy












rasa rindu nak borak,lepak,gelak2 dgn N.M Rosli la.
hari tu nak borak tapi mcm takde kesempatan :(

Saturday, 12 March 2011

TAHI

we believed in you.

kau buat tahi.

definitely you already took away our trust.

alasan apa pun yang kau punya kau still bangang.

ambil hak orang lain.

dengan muka suci kau,

kesian kat anak2 kau weh.

aku tak sangka,

tak sangka pulak hari kau kantoi,

sebelum kau kantoi...aku dapat jumpa kau,

patutlah hari tu aku tak salam dengan kau.

tiba2 hari tu aku tak rasa nak hormat kau sebagai org yg lebih tua.

kawan aku je yg salam ngan kau.

patutlah.

balik tu aku wonder jugak kenapa aku tak salam kau,

hari ni aku fikir,patutlah.

tangan kau busuk. najis!



tapi apa2 pun ini semua sebab duit.

sebab duit.

manusia jadi buta.

mungkin salah pihak kita sebab terlalu percaya.

setiap musibah ada hikmah.

aku percaya tu.

but then,

aku rasa memang nak carut mcm2 kat perempuan di atas.

Semoga masa dan ruang taubat utk anda masih ada.


i'm the women in love.

things will be different in few years.

and so many best years are yet to come....

maybe i will find that someone along the way.

i don't have to wait, life to short.


Monday, 7 March 2011

JGS 2015

Habits are routines of behaviour that are repeated regularly and tend to occur subconciusly Habitual behavior often goes unnoticed in persons exhibiting it, because a person does not need to engage in self-analysis when undertaking routine tasks.

dulu masa aku kecik2 Ustazah aku kata....

kalau kita ulang perbuatan kita 40hari berturut2 lepas tu perkara tu akan jadi kebiasaan, jadi habit.
kalau tak solat 40hari berturut2 akan jadi habit tak solat lepas2 tu jugak.

..............

aku ada banyak habit rupa2 nya.

yang latest yang baru aku sedar bila kawan2 kat UiTM pun ckp benda yang sama, aku ingat perbuatan aku tu aku buat bila berada dgn kawan2 sekolah je.

1. aku sangat obvious ingat number yang berkaitan di sekeliling.

*aku akan ingat birthday kawan2,
dulu aku ingat aku akan tampal semua orang punye b'day dlm locker. and mesti wish kat diorang and at least bagi coklat or kad or what ever la yang termampu waktu tu.

*phone number
dulu time handphone tak mejadi necessity, semua number phone ada dlm otak. aku ingat lagi number phone rumah best friend aku masa darjah satu dulu.

*nombor2 yg lain
mcm number plate kereta orang, aku ingat hampir semua no.plate kereta rakan2 di pejabat dulu. hahaha pelik kan.
nombor ic org,nombor kad pelajar org, no. rumah org.

2. Panggilan

aku suka panggil nama orang dgn nama penuh mereka, sekali dengan nama bapa sekali kalau boleh.
aku save number diorang dgn nama sebenar kat dlm phone, mcm org2 tua kan.

atau,

sekarang obviously aku suka panggil orang dgn their second name, atau nama yang bukan kebanyakan org panggil.
mcm sekarang budak kelas, aku panggil azizi bila semua org pgl alias. aku suka panggil airin instead of lily, sazila instead of sri...azhar instead of asrul dan lain2 la.

tu je kot yang aku pun baru sedar pasal diri aku.

tak kisah la, tapi alangkah best nya kalau aku dapat ingat semua ilmu yg aku blajar dlm kelas mcm aku hafal benda2 yg lain. *sigh*





Thursday, 24 February 2011

Barbican

that is not how you do it.

the group was started just fine...

you,you, you had started kutuk2 lecturer.

it's fine if kita berlawak dengan tag line lecturer2.

but, when it come to hatred, and you post it to public.

complaining this,complaining that.

it's hurt me somehow.

i feel terrible.

i somehow feel a bit demotivated because of that.

i need a healthier environment

i don't want to be with the people who probably will badly effect my emotion

aku masuk ke sini, sudah membetulkan niat. dan tersasar sedikit

i need to be in the right lane balik.

i can say that i am a proud student right now.

mungkin terlari sikit dengan REALITI hidup sebagai pelajar.

my way to UiTM was not easy.

and MAYBE that is why, i appreciate the chances more.

i don't know how they think on how they should live their life as a student.

i have my own ways, and also dlm bab respecting others.


























and i do think this GUY cool juga.


Sunday, 20 February 2011

things to do VS time

got lots things to say.

i shall be back soon.

i miss my little bridge. :)

Tuesday, 15 February 2011

soul+mate

i would like to spend the rest of my life with someone that i CAN live WITH

rather than,

someone that i CAN'T live WITHOUT.

Monday, 14 February 2011

Jangan Ada Benci - Casey

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji

Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan


Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

Sunday, 13 February 2011

Broga Hill

ya, banyak lagi perkara yang aku kurang,

belum berpengalaman.

tapi apa2 yang aku sudah lalui dan telah belajar dari itu,

aku tersenyum bila tgk org lain sedang lalui.

kadang2 aku terfikir yang.......

sebenarnya semua orang akan lalui masalah yang sama.

cuma cepat atau lambat.

and history will repeat itself if you don't learn from it.

belajar la dari pengalaman, sebab every single damn thing happened for thousand of millions reasons!

...........

pengalaman tentang orang, tentang human behaviour sangatlah penting sebenarnya.

ia mendidik hati dan jiwa kita untuk memvariasikan cara berkomunikasi.

..............................

hehehehehehe,

well,as for me, in my own personal oppinion.

aku tak suka kata:

''keputusan kau ni salah...kau patut buat mcm ni mcm tu mcm gini gitu''

beb, you are stepping in other's life. it's their life.

yes, kau boleh bagi pendapat tapi bukan keputusan.

people, it's annoying, because you are not gonna spoon feed them for the rest of your entire life.

walau kau claim pengalaman kau banyak gile, other's life still not yours.

share la pengalaman instead of tell them what to do.


hehehehehehe,

ok, fikirlah secara rasional, tu je msg nya. hahaha


Friday, 11 February 2011

Twitter

i'm sorry tak jadi flexible mcm dulu.

tapi i believe we are close enough to understand each other in OUR own ways

u know where to find me,

i just wanted u to know

i would never ever jeopardize our relationship, never.

although i know it's been months,

i thought you are okay with it,

but since you brought it up,

i know i disappointing you in varies way.

yes i do believe in you, i hope you believe in me too

i will make sure we fix this, no matter how long it will take.
and i heart you,

take your time.

as i said, i dont feel 'this matter' is a problem, it is just the matter of mislead communication. we'll fix it ok?

take care. we used to support,love and happy for each other so dearly, no matter how hard or easy the situations has lead us to.and i'm not perfect,but u did love me. so do i. the imperfect has bonded us together. remember? :D

if you ever realized,

my life was always surrounded by my family, my few friends back then in high school and you.

you guys all i ever have.i was never be outside the circle for long.

but then i feel like i do found something that i love to do, and i attached to it. sangat.
i still am.

and so you know, i just realized that i could not mix everything that i love at one time.
i'm sorry for spending more time to pamper myself.

and now, i move on to the next changes,

and more changes will be waiting ahead.

i'm still adapting myself to everything.and i thought i could tell you every each of it.
but no yang,you don't want to know many things instead,the truth, that was how it started, i start tak cerita everything.and i have lesser word each day to say because most of the thing i did enjoy is not what you enjoy to hear.i am sorry to say this to you.

there's too much of things i miss to share with you.

although you are not my everything, but you mean lot to me.













*but above all this, for the past 9 months, was our relationship that bad? i doubted that.