Saturday, 23 August 2008

PLAN PRINTING AND PHOTOCOPY

"tau tak kat mane nak photostat plan?"
"uhuk~guna plotter kah?taktahu la,rasenya pernah dgr ada org sebut tapi tak ingat la.."

"sini photostat A1 tak?"
dgn senyuman wanita cina itu menjawab "paling besar A3,sorry"-kedai alat tulis wangsa permai.
"owh,its okay..."

pulang ke bangi.

"papa,nak photostat plan kat mane?"
"kat sebelah kuil jalan reko tu ada satu,80sen sekeping tapi tu zaman dulu la"
"owh,yg tempat papa buat stamp tu yeh?"
"ya"

kesana sendirian....
jumpa!
eh?
rumah itu usang-kosong!
bankrup? tidak ketahuan
pulang
hampa.

"photostat plan?"
"tak"-jalan 6

"tak"-jalan 6 (kedai lain)
oh ini aku geram,kerana di luar kedai terpampang
[photostat plan-80sen sekeping-saiz A1]
"takde la dik,ad kat perhentian kajang-situ murah!"
-owh okay juga dia memberi aku satu maklumat berguna!
terima kasih~

"A1?"
"tak"-perhentian kajang kedai satu

"tak"-kedai sebelah

"maaf,tiada perkhidmatan segera pada hari ini"-kedai sebelah lagi

"tiada la dik"-kedai lagi sebelah

owh....hari mendung...angin tiup kencang,
tudung terselak menutupi separuh muka ku.
t-shirt,seluar saffari capetown,mengalas beg kecil dan bekas plan.
fuh~plan tak akan basah.tidak risau.

selak tudung di muka.
mata melilau
cari kedai lagi
terpandang satu kedai di seberang sana
masuk kereta
pandu ke sana
PUSAT FOTOKOPI KAJANG
"A1?"
"yes"
"nak bape set?"
"1"

yippie....menyorokkan muka kegembiraan!
lupe tanya hargA!
check poket.
ada rm5.60
dlm purse ada rm8
ada rm13.60
-alah takkan sampai rm 10 punye...
tidak risau

"miss,siap!"sambil mengira kepingan plan
"7keping ye miss"
"yes,so berapa?"
"empat belas ringgit,"
oh no,sekeping rm 2
meraba2 poket
menggeledah purse
tapi masih kool...
owh teringat duit kertas rm 2 yg diselit diantara pekot purse
terpaksa di korban kan.
selamat

syukur.
selamat photostat.
aku akan explore lagi.
jangan risau.
sejak setahun ini.
aku banyak belajar berjalan.
dia kata
"kau akan jadi pemandu yg hebat satu hari nanti"
-dlm arah jalan la
akuSEORANGsurveyor

4 comments:

Anonymous said...

kedai ni kat mane?

typicalisme said...

di perhentian kajang, tapi skrg dah banyak kedai yg ade plotter nie.

Anonymous said...

ada lg tak kedainya? nak plot A1.urgent ni! =='

Anonymous said...

EMAIL YOUR DRAWING TO US

(CAD WITH PENSTYLE, JPEG, TIFF, PNG)

WE PRINT

WE PACK

WE DELIVER TO YOUR PREMISE

Plan Copy Starts From RM 0.90!!

COPY-
AO-RM3.00
A1-RM1.60
A2-RM0.90

PRINTING
BLACK/WHITE-AO RM6.00
A1 RM3.00
A2 RM2.50

COLOUR LINEWORK AO RM20.00
A1 RM10.00
A2 RM8.00

** Order Guide -

Please include Size of Paper, Quantity, Printing Black& White or Colour.

Quoted prices excluded transportation charges.

Urgent Delivery -

Perak Hilir & Klang - RM 80.00 , Kuala Lumpur RM 100.00

Courier Price - Upon Enquiry

** DEPOSIT 80% BEFORE PRINTING JOB START

Zainal Abidin bin Mohd Yusof,
Beyond Colors Ent.,

Lot 1962, Jalan Sentosa, Kg Teras Jernang, 43650 B B Bangi, Selangor.

03 8912 4768
HP - 013-3920550