Thursday, 18 September 2008

azam tidak dicemari lagi.

di bulan mulia ini...
aku nak fresh start...
nak jadi kan hidup aku yg terbaik...
dan lebih baik nanti....

tapi....

tadi..aku macam malas gile3 nak pergi replacement class....
building services 1.
pukul 11pagi td...
after kelas measurement 2,
tgk jam.
owh.9.45.
ape nak buat?
menghayunkan langkah meng'grab'
akhbar malaysian today~
tekan butan naik di sebelah daun pintu lif..
baca paper.
gelak sendirian.
serius lawak!
naik lif.tekan 4
niat nak ke open lab.
surf internet.
sampai.
hampa.
open lab tutup lagi.

malas ku utk ke kelas meluap2
tekad ingin pulang.
di tpt tunggu peter sang kekasih...
keluarkan telefon bimbit dari kocek seluar.
write message.
'pn,saya tak dapat datang replacement class...sorry..'
tekan butang continue.
tekan butang back 3 saat.
save to draft.
takpe2...sabar2 dulu..
teruskan baca akhbar...
gelak sendiri lagi.

peter sang kekasih sudah tiba.
naik mercedes tanpa berlengah.
telefon bimbit di bimbit,
jari melirih ke peti draft.
belum sempat tekan butang.
telefon bergegar.
1new message-puan building services

owh~
*sigh*

'nik,x leh le buat clas.sy ade hal.mgu dpn jd ye kt jumpe'
tersenyum sendiri.
dengan pantas.
tekan butang balas
'okiedokie'

hahahahaha.....

kadang niat suci utk melambat2 kan niat utk beritahu tidak mahu ke kelas itu bagus!

2 comments:

shamel said...

at least kamu cuba ke kelas.
tapi aku mandi pon tidak.
msg utk inform x dpt dtg pon tiada.
tapi rmai yg send msg;

"mel, x dtg kls ke?"
"satu ari ke kao nak burn?"
"ptg ni ade lab tau!"
"x jumpe jln ke klas ke?"

call..call..
aku x menjawab!

akuYANGtipikal said...

tiada rakan yg akan mencari aku...
kalau ada yg cari pun lecturer~

hehehehe

owh...alangkah indah hidupku di semester2 akan dtg ada classmates!