Tuesday, 23 September 2008

sushi malaysia mek yah!

semalam bersama housemates pergi membayar bil air,
di ikuti apply streamx.
fotostat.
bayar bil elektrik di pejabat pos.

tiba di pejabat pos.
ambil nombor giliran.
1596.
tengok di skrin.
1432.
masing2 tepuk dahi.

melengah2 kan diri di jusco.
teman beli keju,ayam dan tepung.
wah.
aku teruja bila teman nak memasak.
rupanya.
dia ingin membuat pencuci mulut sahaja.
hahahaha

ini lah hasil nya :

abaikan ruang tamu yg berselerak dengan wang,handphones,laptop,kad raya,alat tulis,dslr...

owh..rasanya sedap.lemeng gulung berinti ayam bakar bersalut keju.

"teman,bagi nama kepada makanan ini"

"aku tak tau...."

"ala...bagi la...lempeng gulung?"

"hahaha,sushi malaysia"

"okiedokie,sushi malaysia mek yah!"

.............................

kami berjaya bersabar hingga nombor giliran kami tiba... :)

3 comments:

mek yah said...

italiano malaysiana !! timah ckp - yang mengawal kuantiti n sukatan bahan adalah tukg masak. dan of course d tittle tukang masak goes to her. aku hanya memberitahu. dan idea dr org kesayangan aku (my hunny. LONG...I love U !!) dan di-modified dr chef kitorg R-da

akuYANGtipikal said...

yang tolong gulung? :D

stanum_saliva said...

sape timah tuh????mcm hampeh je die tuh....agak2 la kn,bl die ckp mcm tuh....tp aku mcm xsetuju dgn timah tuh...sebab katakanlah kuantiti dan sukatan bahan dh t'tulis dlm buku resipi....xkn buku tu jd tukang masak/chef plak.....ahaks.lets imagine it!!!